Teplý jablkový dezert s kozím sýrem
14 min.

Ingredience
- 1lžíceOcet vinný
- 200gramůSýr kozí
- 40gramůVinné listy
- 10gramůŘeřicha
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůChléb toastový
- 40gramůPlacky bramborové 1-2-3
- 200gramůJablka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.
- 2Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.
- 3Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.