Terinka z červeného ovoce
50 min.
Ingredience
- 75gramůCukr krupice
- 90mililitrůSirup bezinkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceŽelatina
- 1000mililitrůVoda pitná
- 225gramůMaliny
- 115gramůRybíz červený
- 140gramůBorůvky
- 225gramůJahody zahradní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V kastrole svaříme cukr se 450ml vody (asi 2 minuty). Po mírném vychladnutí vmícháme bezinkový sirup a citronovou šťávu.
- 2Želatinu vsypeme do misky s trochou teplé vody a necháme 2 minuty bobtnat. Misku postavíme do větší nádoby z vroucí vodou a želatinu mícháme, až se rozpustí. Vmícháme do svařeného sirupu.
- 3Formu o objemu 900g postavíme do pekáče a kolem upěchujeme nadrcený led a přilijeme trochu vody.
- 4Dno formy posypeme omytými malinami, které přelijeme trochou sirupu. Necháme ztuhnout. Potom přisypeme omytý rybíz a omyté borůvky, přelijeme částí sirupu a necháme ztuhnout. Nakonec posypeme omytými, na čtvrtky nakrájenými jahodami a přelijeme zbylým sirupem. Vložíme i s pekáčem do chladničky nejméně na 3 hodiny.
- 5Před podáváním terinku krátce postavíme do horké vody a vyklopíme. Můžeme podávat ozdobenou ovocem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.