Těšínská šípovka
40 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 50gramůŠípky sušené
- 10gramůCukr krupice
- 40gramůMouka polohrubá
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody.
- 2Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto.
- 3Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme.
- 4Na závěr ji dochutíme cukrem.
- 5Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.