Těšínská šípovka

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyŽemle tuková
    • 50gramůŠípky sušené
    • 10gramůCukr krupice
    • 40gramůMouka polohrubá
    • 10gramůMáslo čerstvé
    • 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody.
  • 2
    Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto.
  • 3
    Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme.
  • 4
    Na závěr ji dochutíme cukrem.
  • 5
    Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.