Těsto na "Indiánky"
40 min.
Ingredience
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr krupice
- 60gramůSolamyl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2125 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
66 g
Sacharidy
299 g
Vláknina
3 g
Cukr
141 g
Postup přípravy
- 1Žloutky třeme s 30g mouky a vanilkovým cukrem. Přidáme sníh ušlehaný z bílků, cukru a mouky se Solamylem.
- 2Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme polokoule o průměru 5cm. Poprášíme je moukou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Těsto dobře propečeme, aby mělo hladký povrch.
- 3Těsto používáme při přípravě Indiánků a různého drobného pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.