Těsto na pizzu semolinové
15 min.
Ingredience
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 14gramůDroždí sušené
- 20gramůCukr krupice
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem, vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Těsto na pizzu bychom měli připravovat asi půl hodiny před použitím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.