Těsto na pizzu semolinové

15 min.
Itálie

Ingredience

    • 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůMouka pšeničná - Semolina
    • 20gramůSůl mořská
    • 14gramůDroždí sušené
    • 20gramůCukr krupice
    • 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem, vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
  • 2
    Těsto na pizzu bychom měli připravovat asi půl hodiny před použitím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.