Těstoviny domácí přílohové (polotovar)
30 min.
Ingredience
- 900gramůMouka pšeničná hrubá
- 160gramůVejce slepičí
- 140mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Z prosáté mouky, vajec a vody zpracujeme těsto. Rozdělíme je na menší bochánky, které necháme přikryté odpočinout asi 20 minut.
- 2Bochánky rozválíme na pomoučeném vále na tenké placky. Po částečném oschnutí placky nakrájíme na různé tvary - flíčky, široké nudle apod. Necháme proschnout.
- 3Těstoviny vaříme obvyklým způsobem, navaří se až o 150%.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.