Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůPórek
- 180gramůTykev
- 1lžíceKari pasta
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 180gramůRajčata Cherry
- 250gramůTěstoviny Orecchiette
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 2kusyBobkový list
- 4lžičkySýr Parmezán
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci si připravíme omáčku.
- 2Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni za stálého šlehání, až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy a cibuli a všleháme nastrouhaný parmezán. Omáčku odložíme a občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.
- 3V dalším velkém hrnci přivedeme vodu k varu a vsypeme pórek nakrájený na 2 cm plátky. Po 2 minutách přidáme tykev, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu scedíme.
- 4Do velké mísy dáme kari pastu a olej, přidáme pórek s tykví a řádně promícháme. Poté pórek s tykví rozprostřeme na pečící papír na plechu (můžeme použít teflonový plech) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut, až zelenina zezlátne. Přidáme rajčata a pečeme ještě 5 minut.
- 5V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme je a odložíme.
- 6Do velkého hrnce přelijeme omáčku a na mírném plameni ji zahříváme. Přimícháme pečenou zeleninu, posekaný koriandr, okapané těstoviny a vše řádně promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.