Těstoviny s cibulovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůCibule
    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 500gramůTěstoviny konzumní
    • 3lžíceOlej stolní
    • 200gramůŠunka krůtí
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 1špetkaProvensálské koření
    • 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
  • 2
    Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmahneme na oleji. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vývarem a mlékem.
  • 3
    Směs vaříme za občasného míchání, vznikne hustší omáčka, kterou dochutíme solí a bylinkami.
  • 4
    Krůtí šunku nakrájíme na proužky, kterými zdobíme těstoviny s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.