Těstoviny s mořskou směsí

30 min.

Ingredience

    • 125mililitrůVíno bílé
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 510gramůKrevety tygří - loupané
    • 1lžíceOlej olivový
    • 370gramůTěstoviny konzumní
    • 125mililitrůProtlak rajčatový
    • 12kusůBazalka
    • 510gramůHřebenatka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
240 mg
Cukr
750 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.
  • 2
    Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.
  • 3
    Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.
  • 4
    Uvaříme těstoviny.
  • 5
    Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.
  • 6
    Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.
  • 7
    Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.
  • 8
    Ozdobíme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.