Těstoviny s mořskou směsí
30 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVoda pitná
- 510gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOlej olivový
- 370gramůTěstoviny konzumní
- 125mililitrůProtlak rajčatový
- 12kusůBazalka
- 510gramůHřebenatka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
240 mg
Cukr
750 mg
Postup přípravy
- 1Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.
- 2Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.
- 3Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.
- 4Uvaříme těstoviny.
- 5Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.
- 6Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.
- 7Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.
- 8Ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.