Těstoviny v zelenině
50 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 250gramůTěstoviny
- 150gramůHlíva ústřičná
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.
- 2Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.
- 3Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.