Thajská dýňová polévka II
65 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyDýně
- 4lžičkyOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceZázvor mletý
- 1kusCitronová tráva
- 4lžíceKari pasta
- 400mililitrůMléko kokosové
- 850mililitrůVývar zeleninový
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na skrojky a pečeme 30 minut na 200 °C.
- 2Mezitím si na oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, zázvor a citronovou trávu. Smažíme asi 8 minut doměkka. Poté vmícháme kari pastu a po minutě i dýni a kokosové mléko (3 lžíce si dáme stranou). Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vyjmeme citronovou trávu.
- 3Polévku rozmixujeme dohladka. Podáváme posypané nasekanou chilli papričkou a ozdobené zbylým kokosovým mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.