Thajská dýňová polévka II

65 min.
Thajsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na skrojky a pečeme 30 minut na 200 °C.
  • 2
    Mezitím si na oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, zázvor a citronovou trávu. Smažíme asi 8 minut doměkka. Poté vmícháme kari pastu a po minutě i dýni a kokosové mléko (3 lžíce si dáme stranou). Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vyjmeme citronovou trávu.
  • 3
    Polévku rozmixujeme dohladka. Podáváme posypané nasekanou chilli papričkou a ozdobené zbylým kokosovým mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.