Thajská hnědá rýže s citronovou trávou a limetkami
65 min.
Ingredience
- 2kusyLimetka
- 1kusCitronová tráva
- 225gramůHnědá rýže
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusZázvor celý
- 1,5lžičkyKmín římský
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibulka jarní
- 5gramůKokos čerstvý
- 1,5lžičkyKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Limety škrabkou na citrusy oloupeme a nastrouhanou kůru odložíme stranou.
- 2Rýži důkladně několikrát propláchneme ve studené vodě a na sítu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájený zázvor, koriandrová semínka, římský kmín, nadrobno nasekanou lodyhu citronové tráy, připravenou limetkovou kůru a na mírném ohni cca 2-3 minuty osmahneme. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakrytou vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Rýže nesmí zůstat křupavá. Odstavíme, vmícháme nasekanou nať koriandru, načechráme vidličkou a cca 10 minut necháme odpočinout.
- 3Hotovou směs rozdělíme do nahřátých misek, dozdobíme zelenou částí jarní cibulky, opraženými hoblinkami kokosu a podáváme s plátky limety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.