Thajská kokosová polévka se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 1,5lžíceKari pasta
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 1litrVývar zeleninový
- 400mililitrůMléko kokosové
- 2lžičkyCukr třtinový
- 175gramůNudle vaječné
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 6kusůRajčata Cherry
- 1kusLimetka
- 3kusyCibulka jarní
- 3lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kari pastu smícháme v hrnci s olejem a smažíme minutu. Poté zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a přidáme i cukr. Povaříme 3 minuty.
- 2Přidáme nudle, mrkev nakrájenou na opravdu tenká kolečka a vaříme 6 minut doměkka.
- 3Fazolky smícháme s přepůlenými rajčaty, zakápneme limetkovou šťávou.
- 4Polévku rozdělíme do misek, nahoru dáme rajčatovou směs a posypeme jarní cibulkou a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.