Thajská kokosová zmrzlina s citronelou
30 min.
Ingredience
- 2kusyCitronová tráva
- 475mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120mililitrůKokosové mléko
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůCukr krupice
- 1lžičkaVanilka mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Stonky citronové trávy podélně rozkrojíme na poloviny a válečkem je rozmačkáme, aby se uvolnila jejich chuť.
- 2Smetanu a kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme citronovou trávu a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Scedíme do ohnivzdorné misky a vložíme do vodní lázně.
- 3Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a vanilku a ponorným hnětačem vyšleháme lehkou, nadýchanou směs. Tu vmícháme do mléka a za stálého šlehání necháme ztuhnout. Odstavíme a po vychladnutí krém vložíme na 3-4 hodiny do lednice.
- 4Poté směs přemístíme do plastové nádoby nebo vaničky a na min. 4 hodiny odložíme do mrazáku. Během této doby asi 4x roztlučeme vidličkou.
- 5Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku vždy cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.