Thajská kuřecí polévka se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 1kusGalgan
- 3hrnkyVoda pitná
- 500gramůKuřecí prsa
- 2kusyRajčata
- 3kusyChilli paprička
- 3lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusKoriandr čerstvý
- 0,75hrnekMléko kokosové
- 230gramůShiitake houby
- 2kusyCitronová tráva
- 3kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme citronelu a nakrájíme ji šikmo na silnější plátky.
- 2Do kastrolu vlijeme kokosové mléko, přidáme citronelu, makrut a galgán. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty. Přilijeme vodu a znovu přivedeme k varu. Do polévky přidáme kuřecí maso, rajčata a houby, vaříme 5 minut.
- 3Přidáme chilli papričky, limetkovou šťávu a thajskou rybí omáčku. Z polévky odstraníme citronelu a galgán. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.