Thajská lososí polévka
45 min.
Ingredience
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 1kusCibule
- 300gramůLosos obecný
- 65gramůNudle čínské vaječné
- 1litrVývar rybí
- 5gramůZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1gramKoriandr čerstvý
- 1mililitrCitronová šťáva
- 5mililitrůOlej stolní
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zakoupené nudle připravíme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na oleji. Cibulový základ přelijeme rybím vývarem, přidáme na tyčinky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený zázvor a porce lososa. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut.
- 2Lososa z polévky vyndáme a necháme trochu zchladnout. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti a natrháme na kousky. Takto připravenou rybu opět vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme chilli papričku zbavenou semínek, kterou nakrájíme na proužky. Polévku ochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou a červenou paprikou. Do hrnce ještě přidáme okapané nudle a 2 lžíce koriandru. Nakonec vše prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
- 3Polévku zdobíme natrhaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.