Thajská pikantní krevetová polévka

26 min.
Thajsko

Ingredience

    • 550gramůKrevety tygří - loupané
    • 2kusyChilli paprička
    • 1lžícePaprika mletá pálivá
    • 450gramůHouby nakládané
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 1,5litryVývar slepičí
    • 0,25lžičkaPepř cayenský
    • 20mililitrůOlej stolní
    • 40mililitrůOmáčka sójová
    • 1kusKafirové listy
    • 1lžíceKoriandr čerstvý
    • 1špetkaLimetková kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si oloupeme krevety a zbavíme je střívek. Skořápky si uchováme. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na dlouhé tenké proužky.
  • 2
    Na pánev nalijeme olej a zahříváme, dokud se z ní nezačne kouřit. Poté vložíme krevety a chilli papričku. Smícháme a asi po 1 minutě smažení přidáme cayenský pepř a papriku. Smažíme další 1 minutu.
  • 3
    Ze směsi vyjmeme krevety a uložíme stranou. Do pánve přidáváme krevetové skořápky a zamícháme. Přibližně po 2 minutách se směs zbarví do oranžova. Poté přilijeme kuřecí vývar, přidáme citronovou a limetkovou kůru. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut.
  • 4
    Po scezení z polévky vyjmeme skořápky a vývar nalijeme do pánve. Smíchané s houbami a osmaženými krevetami přivedeme do mírného varu. Přidáme šťávu z 1 citronu a 1 limetky, sójovou omáčku a 1 chilli papričku.
  • 5
    Ozdobíme koriandrovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.