Thajská pikantní krevetová polévka
26 min.
Ingredience
- 550gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyChilli paprička
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 450gramůHouby nakládané
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1,5litryVývar slepičí
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 20mililitrůOlej stolní
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 1kusKafirové listy
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaLimetková kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si oloupeme krevety a zbavíme je střívek. Skořápky si uchováme. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na dlouhé tenké proužky.
- 2Na pánev nalijeme olej a zahříváme, dokud se z ní nezačne kouřit. Poté vložíme krevety a chilli papričku. Smícháme a asi po 1 minutě smažení přidáme cayenský pepř a papriku. Smažíme další 1 minutu.
- 3Ze směsi vyjmeme krevety a uložíme stranou. Do pánve přidáváme krevetové skořápky a zamícháme. Přibližně po 2 minutách se směs zbarví do oranžova. Poté přilijeme kuřecí vývar, přidáme citronovou a limetkovou kůru. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut.
- 4Po scezení z polévky vyjmeme skořápky a vývar nalijeme do pánve. Smíchané s houbami a osmaženými krevetami přivedeme do mírného varu. Přidáme šťávu z 1 citronu a 1 limetky, sójovou omáčku a 1 chilli papričku.
- 5Ozdobíme koriandrovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.