Thajská polévka s kuřecím masem

50 min.
Thajsko

Ingredience

    • 150gramůNudle rýžové
    • 1,5litryVývar zeleninový
    • 1kusCitronela
    • 2gramyZázvor celý
    • 1kusChilli paprička
    • 200gramůKuřecí prsa
    • 400mililitrůOmáčka rybí
    • 20mililitrůLimetková šťáva
    • 50gramůMungo klíčky
    • 100gramůCibulka jarní
    • 200mililitrůKokosové mléko
    • 20gramůKafirové listy
    • 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme a odstavíme.
  • 2
    Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přisypeme nadrcenou citronelu, chilli papričku, zázvor, papedu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme kokosové mléko, thajskou rybí omáčku (nam pla) a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme citronelu, přidáme klíčky mungo a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Povaříme ještě asi 2 minuty, do misek nandáme porce rýžových nudlí a zalijeme vroucí polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.