Thajská polévka s kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 150gramůNudle rýžové
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1kusCitronela
- 2gramyZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 200gramůKuřecí prsa
- 400mililitrůOmáčka rybí
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 50gramůMungo klíčky
- 100gramůCibulka jarní
- 200mililitrůKokosové mléko
- 20gramůKafirové listy
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme a odstavíme.
- 2Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přisypeme nadrcenou citronelu, chilli papričku, zázvor, papedu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme kokosové mléko, thajskou rybí omáčku (nam pla) a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme citronelu, přidáme klíčky mungo a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Povaříme ještě asi 2 minuty, do misek nandáme porce rýžových nudlí a zalijeme vroucí polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.