Thajská vepřová směs s ananasem a kokosovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 400mililitrůKokosové mléko
- 2lžičkyKari pasta
- 400gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceTamarindová pasta
- 2kusyLimetka kafrová
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
21 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kokosové mléko vlijeme do mísy, necháme odstát a smetanu, která vyplave na povrch, lžící sebereme a odložíme. Získané množství případně doplníme kokosovým mlékem do objemu 250 ml. Přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cca 10 minut za stálého míchání povaříme, až se smetana začne srážet. Vmícháme kari pastu, promícháme a necháme vařit další cca 4 minuty. Z pasty se musí uvolnit aroma.
- 2Vložíme na tenčí plátky nakrájené maso, přidáme rybí omáčku, cukr a tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody. Za stálého míchání povaříme cca 2 minuty, dokud maso nezhnědne a cukr se nerozpustí.
- 3Poté přilijeme zbytek kokosového mléka, vhodíme natrhané limetkové listy, přivedeme znovu k varu a vmícháme na kousky nakrájený ananas. Na mírném ohni vaříme další cca 2 minuty. Když je maso měkké, směs rozdělíme do misek, posypeme nadrobno nasekanou chilli papričkou bez semínek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.