Thajské krabí koláčky

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
101 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
770 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté krabí maso rozdělíme v míse vidličkou na vločky. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené fazolky, nasekanou chilli papričku, citronovou trávu, limetkovou kůru, rybí omáčku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme, vmícháme lehce našlehaný bílek a směs propracujeme.
  • 2
    Rukama poprášenýma moukou vytvarujeme ze směsi 20 kuliček a zploštíme je. Urovnáme je na talíř, aby se nedotýkaly a necháme 1 hodinu v chladu.
  • 3
    V kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, koláčky poprášíme moukou a v oleji postupně smažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 4
    Podáváme s různými pikantními omáčkami a zeleninovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.