Thajské krabí koláčky
50 min.
Ingredience
- 500gramůKrab
- 1kusChilli paprička
- 1kusCitronová tráva
- 1špetkaLimetková kůra
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1kusCibulka jarní
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
101 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
770 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté krabí maso rozdělíme v míse vidličkou na vločky. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené fazolky, nasekanou chilli papričku, citronovou trávu, limetkovou kůru, rybí omáčku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme, vmícháme lehce našlehaný bílek a směs propracujeme.
- 2Rukama poprášenýma moukou vytvarujeme ze směsi 20 kuliček a zploštíme je. Urovnáme je na talíř, aby se nedotýkaly a necháme 1 hodinu v chladu.
- 3V kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, koláčky poprášíme moukou a v oleji postupně smažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Podáváme s různými pikantními omáčkami a zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.