Thajské nudle s čínskou pažitkou

90 min.
Čína

Ingredience

    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do velké mísy vložíme nudle, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny louhovat. Poté je scedíme a smícháme se sójovou omáčkou, zázvorem a lžící rostlinného oleje. Přidáme tofu, zamícháme a 10 minut necháme marinovat. Poté scedíme a marinádu schováme pro pozdější použití.
    • 2
      Rozehřejeme si na pánvi lžíci oleje. Osmažíme česnek, po chvilce přidáme tofu a smažíme za stálého míchání 4 minuty. Osmahnuté tofu a česnek z pánve vyndáme a odložíme na pozdější použití.
    • 3
      Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a orestujeme za stálého míchání cibuli, dokud nezačne měnit barvu. Přidáme smažené tofu a chilli papričky, osmahneme a za stálého míchání přidáme nudle. Vše smažíme 5 minut.
    • 4
      Přidáme fazolové výhonky, většinu rozemletých burských oříšků a pažitku. Přidáme sójovou omáčku, osmažené tofu a zbytek marinády.
    • 5
      Hotový pokrm naaranžujeme na talíř a podáváme ozdobené zbylými praženými oříšky a lístky koriandru.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.