Thajské nudle s čínskou pažitkou
90 min.
Postup přípravy
- 1Do velké mísy vložíme nudle, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny louhovat. Poté je scedíme a smícháme se sójovou omáčkou, zázvorem a lžící rostlinného oleje. Přidáme tofu, zamícháme a 10 minut necháme marinovat. Poté scedíme a marinádu schováme pro pozdější použití.
- 2Rozehřejeme si na pánvi lžíci oleje. Osmažíme česnek, po chvilce přidáme tofu a smažíme za stálého míchání 4 minuty. Osmahnuté tofu a česnek z pánve vyndáme a odložíme na pozdější použití.
- 3Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a orestujeme za stálého míchání cibuli, dokud nezačne měnit barvu. Přidáme smažené tofu a chilli papričky, osmahneme a za stálého míchání přidáme nudle. Vše smažíme 5 minut.
- 4Přidáme fazolové výhonky, většinu rozemletých burských oříšků a pažitku. Přidáme sójovou omáčku, osmažené tofu a zbytek marinády.
- 5Hotový pokrm naaranžujeme na talíř a podáváme ozdobené zbylými praženými oříšky a lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.