Thajské tuňákové závitky
40 min.
Ingredience
- 8plátkůRýžový papír
- 30gramůMáta
- 200gramůOkurka salátová
- 200gramůMrkev kořen
- 400gramůTuňák v oleji
- 30mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme nasekané mátové lístky, sójovou omáčku a tuňáka i se šťávou. Na tác připravíme mrkev a okurku nakrájené na tzv. slámu - tenké dlouhé nudličky.
- 2Rýžový papír postupně namočíme ve vlažné vodě v nádobě, která má větší průměr, než je papír. Když papír dokonale změkne, vyjmeme ho a opatrně oklepeme. Rozložíme na pracovní plochu, naplníme tuňákovou směsí a nakrájenou zeleninou. Papír přehneme a pevně zarolujeme, aby náplň byla zároveň s otevřenou stranou závitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.