Thajský mangový krém

20 min.
Thajsko

Ingredience

    • 400gramůMango
    • 1kusLimetka
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 90mililitrůŘecký jogurt
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládané mango scedíme, vložíme do mixéru, přidáme šťávu vymačkanou z limety, nastrouhanou limetkovou kůru a zpracujeme na hladkou kaši. Můžeme rovněž rozmačkat šťouchadlem na brambory a propasírovat přes síto.
  • 2
    Smetanu v míse smícháme s jogurtem a vyšleháme hustý krém. Poté zlehka vmícháme připravené mango. Směs rozdělíme lžičkou do skleněných pohárů a 1-2 hodiny necháme vychladit v lednici.
  • 3
    Po vyjmutí ihned podáváme, můžeme dozdobit plátky čerstvého manga.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.