Thajský mangový krém
20 min.
Ingredience
- 400gramůMango
- 1kusLimetka
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 90mililitrůŘecký jogurt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nakládané mango scedíme, vložíme do mixéru, přidáme šťávu vymačkanou z limety, nastrouhanou limetkovou kůru a zpracujeme na hladkou kaši. Můžeme rovněž rozmačkat šťouchadlem na brambory a propasírovat přes síto.
- 2Smetanu v míse smícháme s jogurtem a vyšleháme hustý krém. Poté zlehka vmícháme připravené mango. Směs rozdělíme lžičkou do skleněných pohárů a 1-2 hodiny necháme vychladit v lednici.
- 3Po vyjmutí ihned podáváme, můžeme dozdobit plátky čerstvého manga.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.