Thajský nudlový salát
13 min.

Ingredience
- 30gramůUcho Jidášovo
- 60gramůKukmáky
- 120gramůNudle rýžové
- 120gramůKrevety tygří - loupané
- 5kusůChilli paprička
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceOmáčka rybí
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 2litryVoda pitná
- 150gramůVepřové maso pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je také 10 minut bobtnat a poté je připravíme podle návodu.
- 2Ucho Jidášovo scedíme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Klobouky rozpůlíme. Do kastrůlku nalijeme vodu, aby bylo zakryté dno a přivedeme ji k varu. Přidáme již vařené nebo pečené vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.
- 3Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a třtinový cukr dáme do misky a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem.
- 4Rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.