Thajský nudlový salát

13 min.
Thajsko

Ingredience

    • 30gramůUcho Jidášovo
    • 60gramůKukmáky
    • 120gramůNudle rýžové
    • 120gramůKrevety tygří - loupané
    • 5kusůChilli paprička
    • 1lžíceKoriandr čerstvý
    • 3lžíceOmáčka rybí
    • 3lžíceLimetková šťáva
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 2litryVoda pitná
    • 150gramůVepřové maso pečené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je také 10 minut bobtnat a poté je připravíme podle návodu.
  • 2
    Ucho Jidášovo scedíme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Klobouky rozpůlíme. Do kastrůlku nalijeme vodu, aby bylo zakryté dno a přivedeme ji k varu. Přidáme již vařené nebo pečené vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.
  • 3
    Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a třtinový cukr dáme do misky a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem.
  • 4
    Rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.