Thajský teplý kuřecí salát
26 min.
Ingredience
- Dresing
- 110mililitrůOlej olivový
- 65mililitrůOcet vinný červený
- 2lžičkyThajská směs
- Suroviny
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2lžičkyKřenová pasta - Krenex
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika žlutá
- 80gramůCibule
- 200gramůOkurka salátová
- 250gramůSalát ledový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.
- 2Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.
- 3Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.
- 4Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.