Timbala s jahodami
25 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 1kusMáta
- 500gramůJahody zahradní
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody necháme okapat, 150 g odložíme stranou a zbylé rozmělníme, protřeme sítem.
- 2Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji, rozpustíme a vmícháme do jahodového pyré. Vymažeme 4 formičky, každou naplníme trochou pyré a dáme do chladničky.
- 3Zbylé pyré chladíme, dokud nezačne želírovat. Poté vmícháme ušlehanou smetanu, směs rozdělíme do formiček a dáme chladit na 3 hodiny.
- 4Formičky krátce postavíme do horké vody, obsah vyklopíme na talířky a dezert ozdobíme plátky jahod pokapanými limetkovou šťávou a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.