Tiramisù Ambiente

150 min.
Evropa

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 25gramůKáva Espresso
    • 750gramůMascarpone
    • 200gramůPiškoty cukrářské
    • 40mililitrůVíno Marsala
    • 50gramůKakao
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
200 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh. Uvaříme hodně silné espresso, osladíme ho zbylým cukrem a necháme vychladnout.
  • 2
    Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny součásti musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.
  • 3
    Cukrářské piškoty namočíme ve sladké kávě, vyskládáme na dno formy a pokapeme bílým dezertním vínem Marsala. Na povrch rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.
  • 4
    Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce dobře posypeme hořkým kakaem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.