Tiramisu s černým pivem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůCukr moučkový
    • 4kusyVaječný žloutek slepičí
    • 250gramůMascarpone
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůPiškoty dětské
    • 150mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 2lžíceKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
928 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
59 g
Sacharidy
79 g
Cukr
25 g
Vápník
831 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, zašleháme mascarpone a pevně ušlehanou šlehačku. Ušleháme hladký krém.
  • 2
    Mísu vyložíme piškoty, které pokapeme pivem, na piškoty vlijeme část krému, na něj opět položíme pivem pokapané piškoty. Vrstvíme do vyčerpání krému i piškotů. Jako poslední vrstva je krém, který pečlivě uhladíme a poprášíme kakaem.
  • 3
    Tiramisu necháme v chladničce uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.