Tiramisu Tia Maria

30 min.
Itálie

Ingredience

    • 350gramůPiškoty kakaové
    • 125mililitrůLikér Tia Maria
  • Náplň
    • 2kusyVejce slepičí
    • 75gramůCukr krupice
    • 250gramůMascarpone
    • 250gramůZakysaná smetana
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 125mililitrůLikér Tia Maria
    • 2lžičkyKakao
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Cukr
7 g
Vápník
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme dortovou formu.
  • 2
    Kakaové piškoty překrojíme na polovinu. Do velké mísy nalijeme 300 ml kávového likéru Tia Maria, který použijeme na máčení piškotů.
  • 3
    V další míse rozšleháme vejce s cukrem, poté přimícháme mascarpone, zakysanou smetanu a smetanu. Do smetanové směsi nakonec přimícháme kávový likér tak, aby vznikl hladký krém.
  • 4
    Kousky piškotů máčíme v kávovém likéru a klademe na dno formy. Hotovou vrstvu piškotů potřeme třetinou smetanového krému. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen smetanový krém, který bude tvořit poslední vrstvu tiramisu.
  • 5
    Takto připravený dort uložíme do chladničky a necháme přes noc ztuhnout.
  • 6
    Před podáváním povrch tiramisu posypeme kakaem, poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.