Tiramisu Tia Maria
30 min.
Ingredience
- 350gramůPiškoty kakaové
- 125mililitrůLikér Tia Maria
- Náplň
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 250gramůMascarpone
- 250gramůZakysaná smetana
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůLikér Tia Maria
- 2lžičkyKakao
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Cukr
7 g
Vápník
28 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme dortovou formu.
- 2Kakaové piškoty překrojíme na polovinu. Do velké mísy nalijeme 300 ml kávového likéru Tia Maria, který použijeme na máčení piškotů.
- 3V další míse rozšleháme vejce s cukrem, poté přimícháme mascarpone, zakysanou smetanu a smetanu. Do smetanové směsi nakonec přimícháme kávový likér tak, aby vznikl hladký krém.
- 4Kousky piškotů máčíme v kávovém likéru a klademe na dno formy. Hotovou vrstvu piškotů potřeme třetinou smetanového krému. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen smetanový krém, který bude tvořit poslední vrstvu tiramisu.
- 5Takto připravený dort uložíme do chladničky a necháme přes noc ztuhnout.
- 6Před podáváním povrch tiramisu posypeme kakaem, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.