Tmavá čokoládová zmrzlina

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 285mililitrůMléko plnotučné
    • 55gramůCukr třtinový
    • 1lžičkaMáta
    • 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůKakao
    • 100gramůČokoláda 80%
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme cca 20 min chladnout.
  • 2
    Mezitím našleháme smetanu, opatrně vmícháme do čokoládové směsi a krém přelijeme do nádoby, kterou necháme cca 4 h tuhnout v mrazáku. Každou hodinu zlehka promícháme.
  • 3
    Kopečky zmrzliny servírujeme dozdobené lístky čerstvé máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.