Tmavá čokoládová zmrzlina
15 min.
Ingredience
- 285mililitrůMléko plnotučné
- 55gramůCukr třtinový
- 1lžičkaMáta
- 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůKakao
- 100gramůČokoláda 80%
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme cca 20 min chladnout.
- 2Mezitím našleháme smetanu, opatrně vmícháme do čokoládové směsi a krém přelijeme do nádoby, kterou necháme cca 4 h tuhnout v mrazáku. Každou hodinu zlehka promícháme.
- 3Kopečky zmrzliny servírujeme dozdobené lístky čerstvé máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.