Tmavý čokoládový koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky s olejem. Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Přidáme máslo, rozpuštěnou čokoládu a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru.
  • 2
    Hotovou hmotu vlijeme do vymazané a moukou vysypané rozvírací dortové formy.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 150C asi 40minut. Koláč musí uprostřed zůstat vláčný. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.