Tmavý čokoládový koláč
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 400gramůČokoláda hořká
- 200gramůCukr krupice
- 2lžíceOlej stolní
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky s olejem. Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Přidáme máslo, rozpuštěnou čokoládu a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru.
- 2Hotovou hmotu vlijeme do vymazané a moukou vysypané rozvírací dortové formy.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 150C asi 40minut. Koláč musí uprostřed zůstat vláčný. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.