Tofé s lískovými oříšky
65 min.
Ingredience
- 225gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceKukuřičný sirup
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůOřechy lískové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem.
- 2Máslo nakrájené na kostičky vložíme do středně velkého rendlíku a zahříváme na středně silném ohni, dokud se téměř všechno nerozehřeje. Přidáme vodu, kukuřičný sirup a cukr, suroviny promícháme a ohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme jím roztok ze stěny rendlíku. Přivedeme roztok k varu, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr a za občasného míchání zahřejeme na 146 °C.
- 3Odstavíme rendlík a vmícháme lžičku mleté skořice. Přidáme nahrubo nakrájené lískové oříšky a důkladně zamícháme. Ve stejnoměrné tenké vrstvě pak tofé nalijeme na pečicí plech. Uhladíme a při pokojové teplotě necháme asi hodinu ztuhnout. Ztuhlé tofé nalámeme na kousky a můžeme podávat. Tímto postupem získáme asi 450 gramů lahodného tofé, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnějším pokoji vydrží až 14 dní. Ve vlhku tofé během jednoho týdne změkne a bude lepkavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.