Tokaj flip - nápoj
3 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrVíno tokajské
- 20gramůCukr krupice
- 10gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
335 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dvě vychlazené sektové sklenky postavíme na pracovní plochu. Vlašské ořechy pomeleme nebo jemně nastrouháme, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky necháme k dalšímu použití.
- 2Do šejkru vložíme drcený led přibližně do jedné třetiny, přidáme žloutky, cukr, vlijeme víno, šejkr dobře uzavřeme a silně protřeseme.
- 3Opatrně šejkr otevřeme a obsah přelijeme do připravených sklenek. K dekorací nápoje použijeme nastrouhané vlašské ořechy tak, že každý nápoj jimi posypeme. Do nápojů, určených pro dámy, vložíme navíc slámku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.