Tom Kha Kai

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi wok vaříme na mírném ohni kokosové mléko, do kterého jsme přidali voňatku citrónovou, nakrájený galgán a šalotku. Přidáme vykostěné kuřecí maso, nakrájené na plátky, rybí omáčku a palmový cukr - a 10 minut zvolna vaříme na mírném ohni.
  • 2
    Do této směsi přidáme rajčata a houby (žampiony nebo hlívu ústřičnou) - a ještě asi 5 minut na mírném ohni vaříme. Hlídáme rajčata, aby se nerozbředla a neztratila tvar. Přilijeme šťávu z limetek a těsně před podáváním doplníme o kafirové listy a chilli papričky.
  • 3
    Podle chuti osolíme a okořeníme. Hotové jídlo nesmí příliš pálit, má mít sladkou, slanou a lehce navinulou chuť. Podáváme ozdobené lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.