Toskánský chléb

65 min.
Itálie

Ingredience

    • 3lžičkyDroždí
    • 550mililitrůMouka pšeničná hladká
    • 450mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
135 mg
Vápník
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme kvásek: Do mísy nasypeme 3lžičky droždí a zalijeme 150ml vlažné vody. Necháme chvíli ve vodě rozpouštět. Pak přidáme 150g mouky, zakryjeme a necháme půl dne kvasit v chladném prostředí. Poté co máme kvásek, můžeme připravit těsto. Do mísy nasypeme 400g mouky, přidáme 300ml vody a kvásek. Vše pořádně zamícháme, aby vzniklo vlhké, ale zároveň pevné těsto.
  • 2
    Mísu pak zakryjeme a dáme opět na půl hodiny na chladné místo kynout. Těsto následně vyklopíme na pracovní stůl a alespoň deset minut hněteme. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme z něj kulaté bochníky. Ty dáme na plech a 35 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.