Tousty s matjesy
20 min.
Ingredience
- 6kusůMatjesy - filet
- 1kusCibule
- 8kusůŘedkvička
- 2kusyJablka
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
- 250gramůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
42 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Filety ze sleďů (matjesy) zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, odstraníme pomocí pinzety případné kostičky, nakrájíme na malé kousky.
- 2Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky. Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jadřinec a jablko rozkrájíme na velmi tenké plátky. Ředkvičky s koprem omyjeme a nakrájíme na plátky. Z kopru setřepeme vodu a otrhané lístky odložíme na ozdobu.
- 3Tmavé krajíčky sendvičového chleba natřeme se sýrem Lučina, na něj poklademe kousky jablek, navrch položíme kousky matjesů, cibuli, ozdobíme ředkvičkami, koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.