Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • Na potření plechu
    • Pomazánka
      • 300gramůSýr lahůdkový tavený 70%
      • 100gramůŠunka lázeňská
      • 3lžíceKřen
      • 2špetkySůl bylinková
      • 2špetkyPepř bílý
      • 2špetkyCukr krupice
      • 80gramůMáslo bylinkové
      • 1baleníVeka
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    462 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    46 g
    Sacharidy
    4 g
    Vláknina
    412 mg
    Cukr
    978 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Troubu si předehřejeme na 190°C. Dno pečící plechu potřeme máslem.
    • 2
      Připravíme si pomazánku: plátky šunky pokrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Oloupaný a omytý čerstvý křen nastrouháme a přidáme je k šunce. Pak přidáme tavené sýry a vše důkladně promícháme, podle chuti přidáme bílý pepř, sůl nebo i cukr.
    • 3
      Celou bílou veku pokrájíme na plátky, které potřeme z jedné strany tence bylinkovým máslem. Plátky veky poklademe na plech nenatřenou stranou vespod, plech dáme do rozehřáté trouby a plátky veky upečeme do zlatova.
    • 4
      Hned teplé plátky veky potřeme silnější vrstvou pomazánky a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.