Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou
25 min.
Ingredience
- Na potření plechu
- Pomazánka
- 300gramůSýr lahůdkový tavený 70%
- 100gramůŠunka lázeňská
- 3lžíceKřen
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyCukr krupice
- 80gramůMáslo bylinkové
- 1baleníVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
46 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
412 mg
Cukr
978 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Dno pečící plechu potřeme máslem.
- 2Připravíme si pomazánku: plátky šunky pokrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Oloupaný a omytý čerstvý křen nastrouháme a přidáme je k šunce. Pak přidáme tavené sýry a vše důkladně promícháme, podle chuti přidáme bílý pepř, sůl nebo i cukr.
- 3Celou bílou veku pokrájíme na plátky, které potřeme z jedné strany tence bylinkovým máslem. Plátky veky poklademe na plech nenatřenou stranou vespod, plech dáme do rozehřáté trouby a plátky veky upečeme do zlatova.
- 4Hned teplé plátky veky potřeme silnější vrstvou pomazánky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.