Tradiční dánská pochoutka - pivní chléb
15 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5decilitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čtyři plátky chleba nakrájíme na kostičky, v pánvi na rozpáleném oleji s máslem chleba osmažíme do zlatova.
- 2Do smaltovaného hrnce nalijeme 5 dl světlého piva, 2,5 dl smetany, ve které jsme rozšlehali 2 žloutky a cukr podle chuti. Hrnec s ingrediencemi položíme na síťku do většího hrnce, ve kterém máme cca litr vody. Vodu přivedeme k varu. Pivo se smetanou za stálého šlehání zahříváme nad párou a šleháme do pěny. Jakmile by měla tekutina přijít k varu, odstavíme ji z plotny, protože se nesmí vařit.
- 3Pivní "polévku" podáváme s osmaženým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.