Tradiční dánská pochoutka - pivní chléb

15 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři plátky chleba nakrájíme na kostičky, v pánvi na rozpáleném oleji s máslem chleba osmažíme do zlatova.
  • 2
    Do smaltovaného hrnce nalijeme 5 dl světlého piva, 2,5 dl smetany, ve které jsme rozšlehali 2 žloutky a cukr podle chuti. Hrnec s ingrediencemi položíme na síťku do většího hrnce, ve kterém máme cca litr vody. Vodu přivedeme k varu. Pivo se smetanou za stálého šlehání zahříváme nad párou a šleháme do pěny. Jakmile by měla tekutina přijít k varu, odstavíme ji z plotny, protože se nesmí vařit.
  • 3
    Pivní "polévku" podáváme s osmaženým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.