Tradiční kvásek

7 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 0,5kostkaDroždí
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
630 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve v malém kastrůlku zahřejeme mléko, aby bylo vlahé.
  • 2
    V misce smícháme připravené mléko s cukrem. Nakonec do mléka rozdrobíme droždí a jemně promícháme.
  • 3
    Necháme stát na teplém místě zhruba 25 - 40 minut, dokud kvásek nenabobtná. Poté používáme dál.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.