Tradiční linecké cukroví
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 6lžicMarmeláda rybízová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
945 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce zpracujeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a změklé nakrájené máslo v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v chladničce nejméně 1 hodinu odpočinout.
- 2Z připraveného těsta po částech rozválíme tenčí plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. U poloviny tvarů vypíchmeme malým kolečkem prostředky.
- 3Cukroví pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dorůžova.
- 4Po upečení a vychladnutí slepujeme marmeládou dva tvary k sobě, vždy jeden plný a jeden s prázdným prostředkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.