Tradiční linecké cukroví

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
945 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní desce zpracujeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a změklé nakrájené máslo v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v chladničce nejméně 1 hodinu odpočinout.
  • 2
    Z připraveného těsta po částech rozválíme tenčí plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. U poloviny tvarů vypíchmeme malým kolečkem prostředky.
  • 3
    Cukroví pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dorůžova.
  • 4
    Po upečení a vychladnutí slepujeme marmeládou dva tvary k sobě, vždy jeden plný a jeden s prázdným prostředkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.