Třený koláč borůvkový
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBorůvky
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůMouka polohrubá
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceSolamyl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce.
- 2Přimícháme mouku, bramborový škrob, prášek do pečiva a mléko.
- 3Zadělané těsto dáme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané koláčové formy.
- 4Poklademe borůvkami a zasypeme vanilkovým cukrem, dle chuti.
- 5Zvolna pečeme v předem vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.