Třený koláč s kakaem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 120gramůTuk Hera jedlý
    • 6gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 240gramůMouka polohrubá
    • 120gramůCukr moučkový
    • 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze všech přísad vypracujeme třené těsto tak, že nejprve rozetřeme tuk, přidáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Za stálého míchání přidáme mouku, sníh z bílků, citrónovou kůru a čokoládu. Podle potřeby můžeme zředit mlékem.
  • 2
    Pečeme v koláčové formě.
  • 3
    Hotový sypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.