Treska na thajský způsob

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku a kousky tresky v ní promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky.
  • 2
    Okurku omyjeme, překrojíme podélně na polovinu, zbavíme jader a pomocí škrabky nakrájíme na slabé proužky. Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a najemno nakrájíme.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm třtinový cukr s kari pastou, přidáme kokosové mléko a 5 minut povaříme. Přidáme proužky okurky a povaříme dalších 5 minut.
  • 4
    Nakonec vložíme do pánve liči, marinované kousky tresky a na mírném ohni povaříme dalších 5 minut.
  • 5
    Připravený pokrm servírujeme na talíře a zdobíme najemno nasekanou chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.