Treska na thajský způsob
30 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 4lžíceOmáčka rybí
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceKari pasta
- 400mililitrůMléko kokosové
- 400gramůLiči
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku a kousky tresky v ní promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky.
- 2Okurku omyjeme, překrojíme podélně na polovinu, zbavíme jader a pomocí škrabky nakrájíme na slabé proužky. Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a najemno nakrájíme.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm třtinový cukr s kari pastou, přidáme kokosové mléko a 5 minut povaříme. Přidáme proužky okurky a povaříme dalších 5 minut.
- 4Nakonec vložíme do pánve liči, marinované kousky tresky a na mírném ohni povaříme dalších 5 minut.
- 5Připravený pokrm servírujeme na talíře a zdobíme najemno nasekanou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.