Treska s koprovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř bílý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
743 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat. Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce tresky po obou stranách doměkka. Vyjmeme a necháme na teplém místě. V kastrůlku smícháme okurky se zakysanou smetanou a krátce prohřejeme. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou. Tresku upravíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.