Treska s koprovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůTreska aljašská
    • 1kusOkurka salátová
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 1lžíceOcet vinný
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceKopr čerstvý
    • 1špetkaZázvor mletý
    • 1špetkaPepř bílý
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
743 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat. Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce tresky po obou stranách doměkka. Vyjmeme a necháme na teplém místě. V kastrůlku smícháme okurky se zakysanou smetanou a krátce prohřejeme. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou. Tresku upravíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.