Třešně v červeném víně
105 min.
Ingredience
- 2kilogramyTřešně
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1litrVíno červené
- 1kilogramCukr moučkový
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Vyzrálé třešně opereme, zbavíme stopek, znovu opereme a necháme vykapat.
- 2Mezitím nasypeme do kastrolu cukr, zalijeme vodou, přidáme konzervační prostředek, skořici, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Když sirup dosáhne medové konzistence, přilijeme suché červené víno a na velkém plameni rychle přivedeme k varu.
- 3Potom na cedníku po částech ponořujeme do nálevu třešně a necháme je v něm ponořené jen do doby, než nálev začne vřít. Poté je okamžitě vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Je třeba, aby se třešně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, nesmějí popraskat. Samotný nálev vaříme dále, než se zmenší jeho objem na dvě třetiny.
- 4Okapané vychladlé třešně naplníme do sklenic a zalijeme převařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a do druhého dne necháme v suché páře, poté je alespoň na 2 měsíce uložíme do chladu na suché místo.
- 5Uleželé třešně jsou výbornou přílohou k pečené kachně nebo huse, mohou také vhodně doplnit nakládanou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.