Třešně v červeném víně

105 min.
Moldavská republika

Ingredience

    • 2kilogramyTřešně
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1litrVíno červené
    • 1kilogramCukr moučkový
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyzrálé třešně opereme, zbavíme stopek, znovu opereme a necháme vykapat.
  • 2
    Mezitím nasypeme do kastrolu cukr, zalijeme vodou, přidáme konzervační prostředek, skořici, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Když sirup dosáhne medové konzistence, přilijeme suché červené víno a na velkém plameni rychle přivedeme k varu.
  • 3
    Potom na cedníku po částech ponořujeme do nálevu třešně a necháme je v něm ponořené jen do doby, než nálev začne vřít. Poté je okamžitě vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Je třeba, aby se třešně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, nesmějí popraskat. Samotný nálev vaříme dále, než se zmenší jeho objem na dvě třetiny.
  • 4
    Okapané vychladlé třešně naplníme do sklenic a zalijeme převařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a do druhého dne necháme v suché páře, poté je alespoň na 2 měsíce uložíme do chladu na suché místo.
  • 5
    Uleželé třešně jsou výbornou přílohou k pečené kachně nebo huse, mohou také vhodně doplnit nakládanou zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.