Třešně v krému

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůTřešně
    • 50gramůCukr krupice
    • 40gramůMouka kukuřičná
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 600mililitrůMléko plnotučné
    • 50gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1baleníSušenky BeBe světlé jemné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, vypeckované třešně vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem a krátce podusíme. Potom přilijeme vodu rozmíchanou s 20g kukuřičné mouky a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Vlijeme ji na skleněnou mísu. Do 500ml mléka přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme zbylé mléko rozmíchané se žloutky a zbylou kukuřičnou moukou. Po zhoustnutí vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Hotový krém nalijeme na podušené třešně a podáváme se sušenkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.