Třešně v krému
20 min.
Ingredience
- 500gramůTřešně
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůMouka kukuřičná
- 100mililitrůVoda pitná
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1baleníSušenky BeBe světlé jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté, vypeckované třešně vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem a krátce podusíme. Potom přilijeme vodu rozmíchanou s 20g kukuřičné mouky a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Vlijeme ji na skleněnou mísu. Do 500ml mléka přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme zbylé mléko rozmíchané se žloutky a zbylou kukuřičnou moukou. Po zhoustnutí vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Hotový krém nalijeme na podušené třešně a podáváme se sušenkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.