Třešně v zavařenině s červeným vínem

110 min.
Evropa

Ingredience

    • 1250gramůTřešně
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 500gramůCukr moučkový
    • 250mililitrůVíno červené
    • 20gramůJablečný pektin
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých a vypeckovaných třešní navážíme 1 kg, nasypeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a cukr (2 lžíce cukru si odložíme). Na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Směs přelijeme do studené mísy, ve které necháme alespoň 12 hodin v klidu.
  • 2
    Třešňovou směs přecedíme zpět do hrnce, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 5 minut, přisypeme třešně, přilijeme červené víno a opět vaříme 5 minut, hrnec odstavíme z ohně a necháme chladnout 1-2 hodiny. Jablečný pektin smícháme se 2 lžícemi cukru a po troškách přisypáváme za neustálého míchání. Směs znovu zahřejeme a vaříme 2-3 minuty, uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.