Třešně v želé
55 min.
Ingredience
- Krém
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 450mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 425gramůKompot třešňový
- 142gramůŽelé dortové
- 1lžícePoleva čokoládová
- 4lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Z třešňového kompotu slijeme šťávu, dolijeme vodou na 600 ml. Vlijeme do hrnce, dáme na plotnu a přidáme kostky želé, mícháme, až se rozpustí. Potom hrnec z plotny odstavíme.
- 2Do želé vmícháme sherry, směs přelijeme do mísy, zakryjeme, dáme do lednice vychladit. Chladíme asi hodinu, občas promícháme.
- 3Když želé trochu zhoustne, lehce do něj zamícháme třešně. Směsí naplníme formičky, zakryjeme a necháme v lednici, dokud želé dobře neztuhne, nejlépe přes noc.
- 4Mezitím připravíme krém: do hrnce dáme žloutky, cukr a metlou vše spojíme, přilijeme kávovou smetanu, na mírném ohni zahříváme, za stálého míchání, až směs zhoustne. Nesmí se však vařit! Hrnec odstavíme a přimícháme tresť. Necháme vychladnout, vložíme do lednice.
- 5Před podáváním želé vyklopíme z formičky na dezertní talířek nebo misku, okolo dáme krém. Můžeme dozdobit čokoládovou omáčkou a citrusovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.