Třešně ve víně
27 min.
Ingredience
- 650gramůTřešně
- 250gramůCukr moučkový
- 10gramůSkořice mletá
- 20gramůCitronová kůra
- 120gramůŽelé rybízové
- 1500mililitrůVíno červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme, vypeckujeme a rozřízneme napůl. Vložíme do hrnce, přisypeme cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru, přidáme rybízové želé a zalijeme červeným vínem Bordeaux. Přivedeme k varu, chvilku povaříme, stáhneme z ohně a necháme třešně máčet do vychladnutí.
- 2Podáváme v pohárových miskách jako ovocnou polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.