Třešně ve víně

27 min.
Francie

Ingredience

    • 650gramůTřešně
    • 250gramůCukr moučkový
    • 10gramůSkořice mletá
    • 20gramůCitronová kůra
    • 120gramůŽelé rybízové
    • 1500mililitrůVíno červené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme, vypeckujeme a rozřízneme napůl. Vložíme do hrnce, přisypeme cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru, přidáme rybízové želé a zalijeme červeným vínem Bordeaux. Přivedeme k varu, chvilku povaříme, stáhneme z ohně a necháme třešně máčet do vychladnutí.
  • 2
    Podáváme v pohárových miskách jako ovocnou polévku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.