Třešňová bublanina se šlehačkou
65 min.
Ingredience
- 20gramůCukr moučkový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kilogramTřešně
- 320gramůMouka bezlepková
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Třešně opláchneme, vypeckujeme a necháme okapat.
- 2V míse ušleháme šlehačku s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci. Potom pomalu přimícháme mouku s kypřicím práškem a dobře promícháme. Těsto vlijeme na hlubší pekáč, vymazaný máslem a vysypaný dvěma lžícemi bezlepkové mouky a na povrch těsta rozložíme okapané třešně.
- 3Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Bublaninu podáváme vychladlou, jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.